Teamet vårt

Frank Blom

16/02/2021

Etter å ha blitt uteksaminert som maskiningeniør fra det tekniske universitetet i Delft, startet Frank karrieren som prosjektingeniør hos Shell/Billiton (nå BHP) i 1981. Han jobbet på ulike JV-prosjekter for aluminiumsavdelingen i Australia, Brasil og Surinam. Deretter ble han utnevnt til prosjektdirektør for prosjektet for utvidelse av Cerro Matoso i nikkelavdelingen i Colombia. Deretter flyttet Frank til Nederland hvor han ble driftsdirektør for det nederlandske offshore olje- og gasselskapet Allseas. I 2003 ble Frank ansatt i Billiton Suriname, og senere ble han prosjektdirektør i avdelingen South America for BHP Aluminium hvor han hadde tilsyn med prosjekter i Brasil og Surinam. I 2008 ble Frank daglig leder i Surinam og fikk oppgaven med å lede BHP ut av landet. Som leder for integrering av aluminium styrte Frank en rekke selskapsgjennomganger og fagfellevurderinger av kolleger før han ble med i BHP Iron Ore i 2010 som London-basert daglig leder for SMFG JV og prosjektdirektør for Nimba Iron-prosjektet i Afrika. Frank har jobbet som uavhengig konsulent siden 2016. Han foreleser også fra tid til annen ved det tekniske universitetet i Delft om prosjektledelse.